Говорници: Фчерашни новости

FcherashniПод слоганот “Чекор зад сите”, секоја недела во 19:15 часот на телевизија “Телма”, веднаш по вестите, се емитува хумористично-сатиричната емисија “Фчерашни новости” зад која работи креативен тим предводен од Бранко Огњановски.

Во недостиг на хумор на телевизиските екрани, а особено сатира, Фчерашни новости пополнува една дупка во македонскиот етер. Домашната продукција е многу слабо застапена, додека изборот се турски серии и вести, па затоа Фчерашни нудат нешто ново наменето за сите, без разлика на нивната етничка, верска или политичка припадност.

Во секоја епизода во околу 30 минути, преку призмата на хуморот и сатирата, се обработуваат актуелни теми од секојдневниот живот. „Фчерашни новости“ премиерно се прикажува секоја недела на „Телма“, а  се емитува и на 24 регионални и локални телевизиски станици, како и на официјалниот „Јутјуб“ канал на емисијата.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s