Говорници: Ретвитни оброк

РетвитниOброк е идеја од луѓе за луѓе. Сè започна со еден твит  во кој главната цел беше  да се сподели сликнатата храна. Она што претставува ретвитни оброк е самоодржлива иницијатива која мобилизира, енергизира, помага. Воедно, за нив тоа значи ветување кое сами си го имаат дадено себеси, но и на другите. Споделување оброци со ониеContinue reading “Говорници: Ретвитни оброк”

Говорници: CITY CREATIVE NETWORK (CCN) – Skopje

CCN е интернационална мрежа на млади професионалци од различни креативни дисциплини која е базирана во Скопје. Нивната работа ја карактеризира интердисциплинарен, критички и иновативен пристап кон урбаноста. Развиваат стратешки концепти за активација и развој на јавниот простор кој се темели на остварување на одржлив, инклузивен и балансиран урбан развој преку едукативни и практични проекти иContinue reading “Говорници: CITY CREATIVE NETWORK (CCN) – Skopje”

Говорник: Irem Somer

Irem Somer, studied Political science and also media communication systems. She has been active member of “Association for Solidarity with Refugees” (Mülteci-Der), which is based in İzmir-Turkey and is a right based organization, since 2013. The main activities they carry out as are monitoring, reporting, lobbying and carrying out awareness raising activities regarding refugees’ lifeContinue reading “Говорник: Irem Somer”

Говорник: Valerio Muscella

Valerio Muscella (www.valeriomuscella.com), 1985, Rome, Italy. He held a degree in community  psychology and transcultural studies and he has been working for several years with an Ngo in South America and in the Balkans in the international cooperation for development field. He is a self-taught freelance photographer and documentarist focusing his attention on social issues.Continue reading “Говорник: Valerio Muscella”