alvin slika

Алвин Салимовски

(основач на Roma Rock School, директор на ОУ „Браќа Рамиз-Хамид“)

„Музиката во образованието како средство за мотивација и интеграција“

READ MORE

 

 

 

 

31317888_10216049794266325_5952517023748587520_n

 

Ѓорче Ставрески

(режисер, „Исцелител“)

“Исцелител”, филм за социјална правда и активизам

READ MORE

 

 

 

rumenairena (2)

 

#СегаКажувам

(иницијатива за подигање на свеста за сексуалните напади и вознемирувања извршени од позиција на моќ)

„Со онлајн кампањата #СегаКажувам во борба против сексуалното насилство и сексизмот“

READ MORE

 

 

zheljkoandrijana (2)

 

OrceTalks

(средношколска иницијатива)

„Со средношколски иницијативи до подобро и сеопфатно образование“

READ MORE

 

 

 

romarok

 

Roma Rock School

(изведувачи)

READ MORE

 

 

 

 

nastappp

 

Импров група „Настап“

(изведувачи)

READ MORE

 

 

 

 

арбер

Arbër Salihu

(musician, cultural activist and community organizer)

“Community building: Finding common values in divisive times”

READ MORE

 

 

 

 

myf nixon (2)

 

Myfanwy Nixon

(Communications and Marketing manager at mySociety)

“Politicians work for you, not the other way round — so how do we keep them accountable?”

READ MORE

 

 

 

 

petar ninovski

 

Петар Ниновски

(Brainster)

„Како Бреинстер создава продукти кои носат дополнителна вредност за заедниците“

READ MORE

 

 

 

31131742_10216022673988335_765225694539022336_n (2)

 

Elton Baxhaku

(independent filmmaker, director of Scandal”)

How filmmaking is changing the LGBTIQ community in Albania

READ MORE

 

 

 

 

damir

 

Damir Neziri

Moderator

READ MORE