Горан Кунгуловски

Д-р Горан Кунгуловски ги има завршено докторските и пост-докторските студии на Универзитетот во Штутгарт, под менторство на проф. Алберт Јелтш, работејќи на развој на нови алатки за мапирање на хроматин, како и епигеномно уредување со протеини со цинк прсти и CRISPR / Cas9 . Тој во моментов е главен директор за технологија на Био Инженеринг ДОО, и ко-основач и главен истражувач на Лабораторијата за генетика и персонализирана медицина на Клиниката „Жан Митрев“ во Скопје. Покрај тоа, тој е и ко-основач на Нуклин ДОО и работи како советник за здравствени услуги, биотехнологија и компании за медицински софтвер.