Битолско движење

bt dvБитолско движење е иницијатива која е логичен след на протестите кои се одржаа во Битола во изминатиов период.Битолското движење застанува цврсто против партискиот елитизам кој 25 години ја демнее Македонија и е тотално оттуѓен од нашите процеси.Секој што ги поддржува следниве барања може да се приклучи на заедничката иницијатива.

  1. Оставка на веќе аболицираниот Владимир Талевски -градоначалник на општина Битола
    2. Повлекување на аболицијата со која се амнестираат сите политичари
    3. Оставка на претседателот Ѓорѓе Иванов поради немање на морален и професионален интегритет
    4. Поддршка за работата на СЈО

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s